Nieuws/News CFR 2019

(October 20 2019)

The list of 100 selected participants

Last saturday, october 12, the CFR jury selected 100 cartoons out of the 1200 we received. These 100 will be in the catalogue and at the exhibition starting november 29 and ending december 15 2019.

The 3 winners have been informed allready, but do not know the ranking yet. There also is a Tulp/FECO award.

Who the winners are will be announced at the opening of the exhibition. They are all invited to come to Rotterdam and present that day.

A pdf-file the catalogue will put online the same time. But we hope that some, no many, of you will be at the exhibition too.

Some figures/enige aantallen:

From/van Iran 21 cartoons, Ukraine 7, Brazil 6,  Indonesia 6,  Belgium 5, The Netherlands 5, Russia 5, Israel 4, Spain 4, China 3, Germany 3, Italy 3, United Kingdom 3, Serbia 2, Slovakia 2, Syria 2, Turkey 2, USA 2, Belarus 1, Cuba 1, Cyprus 1, France 1, Greece 1, India 1, Macedonia 1, Montenegro 1, Myanmar 1, Peru 1, Poland 1, Portugal 1, Sweden 1, Switzerland 1.

See the list of names of the selected 100.

We hebben er 100!

Zaterdag 12 oktober j.l. heeft de CFR jury 100 cartoons geselecteerd uit de 1.200 inzendingen. Deze komen in het boekje en zullen te zien zijn op de expositie in de bibliotheek. Uiteraard zijn er ook drie winnaars gekozen en een winnaar van de Tulp/FECO prijs. Zij zijn inmiddels geïnformeerd maar weten nog welke plaats zij hebben op het erepodium. Deze wordt bij de opening bekend gemaakt. Alle winnaars zullen aanwezig zijn op 29 november a.s..

Een pdf van het boekje komt dan ook online. Maar liever zijn wij u op de expositie van 29 nov t/m 19 dec. De link lijst met de 100 geselecteerden vindt u hier.


(October 3 2019)

Contest closed

The contest of Cartoonfestival Rotterdam closed October 1st at 12:00 PM
We received in total about 1200 cartoons from 421 participants from 66 different countries. We are honoured by so much attention from all over the world! October 12th is the scheduled date for the meeting of the jury. In the course of the following week the price winners will be contacted. On our website will follow a list of the authors of the 100 cartoons that were selected for the exposition and the catalogue.

List of countries and participants


(September 2019)

Voorbereiding in volle gang

 

Productie van tekstballoons voor de foto-cartoons.


(September 5 2019)

Ontwerp poster gereed!


(August 2 2019)

Tekenaars Renée van den Kerkhof en Ron Schuijt tekenen voor CFR 2019

Renée van den Kerkhof  (foto: Bianca Toeps) is illustrator en die toegepast visueel werk maakt met een functie. Ze werkt o.a. als rechtbanktekenaar voor diverse media. Afgelopen week nog stond een illustratie van haar in de Volkskrant. Zij is live in te zetten voor visuals, portretten en schilderijen. Tijdens het openingsweekeinde van CFR zal zij op vrijdag 29/11 bij de opening live tekenen. Op de zaterdag 30/11 tekent zij portretten van bezoekers. Bijzonder is dat Renée met haar inzet tevens een aandeel levert in de sponsoring van het festival door een vriendenprijsje te rekenen! Kijk ook eens op haar website: www.neetje.nl/

Ron Schuijt is een illustrator, striptekenaar en animator met onder meer enkele stripalbums op zijn naam. Zijn stripfiguur Tijl speelt de hoofdrol in twee daarvan. In die stripverhalen visualiseert hij de geschiedenis ten tijde van Tijl. Zijn interesse in geschiedenis is ook te zien in zijn webcomic Drawing History. Via dit project probeert hij zijn interesse in geschiedenis te combineren met met ambities als verhalenverteller en stripmaker. De stripreeks vertelt in hapklare brokken het verhaal van de mensheid in al zijn facetten, van de opkomst van agricultuur tot aan de actualiteit. Hij maakt voor CFR een strip over het gedachtegoed van Erasmus. Ook zijn inzet gaat tegen een vriendenprijsje!

Kijk op zijn website: www.ronschuijt.nl


(June 14 2019)

Wethouder/loco burgemeester Bert Wijbenga opent CRF 2019

We zijn erg verheugd dat wethouder Wijbenga (Handhaving, Buitenruimte, Integratie en Samenleven) bereid is gevonden de cartoonexpositie op vrijdag 29 november te openen.


(June 12 2019)

Ontwerpwedstrijd affiche/design contest poster CFR

   

Van links naar rechts/from left to right: Soyeon Lee, Nikki Grobben, Madelief Severin.

Wij hebben studenten van de afdeling illustratie van de Willem de Kooning Academie gevraagd ontwerpen te maken voor de poster en de catalogusomslag. Het was een kleine ontwerpwedstrijd met als hoofdprijs € 200 een tweede prijs van €150 en een derde prijs van €100. Soyeon Lee won. Hier boven zijn de winnende werken te zien. Lees meer


(June 2019)

Erasmus experience, Centrale Bibliotheek Rotterdam